Spożycie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E) a stopień nawilżenia skóry młodych kobiet
K. J. Gromkowska-Kępka, A. Puścion-Jakubik, S. K . Naliwajko, J. Moskwa, J. Soroczyńska, P. Nowakowski, K. Mielcarek, R. Markiewicz-Żukowska, M. H. Borawska
WIĘCEJ
Spożycie tłuszczów pokarmowych ogółem i wybranych kwasów tłuszczowych a nawilżenie skóry młodych kobiet
A. Puścion-Jakubik, K. J. Gromkowska-Kępka, S. K. Naliwajko, J. Moskwa, P. Nowakowski, K. Mielcarek, R. Markiewicz-Żukowska, K. Socha, M. H. Borawska
WIĘCEJ
Sok z buraka i sok z kwaśnych wiśni w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej
K. Stachurska, M. Zegan, E. Michota – Katulska
WIĘCEJ
Analiza chemiczna wybranych win polskich, wyprodukowanych z owoców winorośli właściwej
B. Tatar, I. Zagrodnik, J. Dobrowolska-Iwanek, M. Fołta, M. Smardz, P. Zagrodzki
WIĘCEJ
Zastosowanie fitoterapii w leczeniu wrzodziejącego zapalenia jelita grubego
K. Kaźmierczak-Siedlecka, J. Ruszkowski, M. Folwarski, K. Obara, W. Makarewicz, A. Lebiedzińska
WIĘCEJ
Żywienie dojelitowe osób z rozpoznaną chorobą nowotworową w warunkach domowych
K. Kaźmierczak-Siedlecka, J. Ruszkowski, J. Jędrzejczak, M. Folwarski W. Makarewicz, A. Lebiedzińska
WIĘCEJ
Spożycie kawy przez pacjentów z chorobą nowotworową z terenów północno-wschodniej Polski
M. Majewski, K. Raczyńska, A. Pięta, M. Pugaczewska, I. Musiał
WIĘCEJ
Ocena wpływu suplementacji selenem na wybrane parametry diagnostyczne u pacjentów z przewlekłym autoimmunologicznym zapaleniem tarczycy (choroba Hashimoto)
R. Kusak, K. Buczyński, L. Fronckowiak, M. Duńska, A. Kilanowicz, M. Nasiadek
WIĘCEJ
Ocena stanu odżywienia i składu ciała studentów Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie
Wpływ soku z młodych pędów kapusty głowiastej białej (B. oleracea var. capitata f. alba) na żywotność komórek nowotworowych gruczołu piersiowego linii MCF-7
M. Drozdowska, T. Leszczyńska, A. Koronowicz, E. Piasna-Słupecka, D. Domagała
WIĘCEJ
Ocena wiedzy oraz sposobu żywienia pacjentów diabetologicznych