Spis treści/Contens 2015-07-06 Spis artykułów Interakcje z lekami – istotnym wskazaniem suplementacji diety witaminą B12 J. Biernat, M. Bronkowska: 233.91 kB | 21 grudnia 2017 Stopień realizacji zapotrzebowania organizmu na wybrane składniki mineralne i witaminy w dietach redukcyjnych opublikowanych w czasopismach dla kobiet E. Bator, M. Bienkiewicz, J. Chlebowska, M. Bronkowska: 172.12 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość składników mineralnych w czekoladach mlecznych K. Pokorska-Niewiada, S. Watrak, M. Protasowicki 162.23 kB | 21 grudnia 2017 Wybrane składniki odżywcze grzybów dziko rosnących uszaka bzowego (Hirneola auricula judae), boczniaka ostrygowatego (Pleurotus ostreatus) i zimówki aksamitnotrzonowej (Flammulina velutipes) J. Florczak, J. Chudy, M. Barasińska, B. Karwowski 205.26 kB | 21 grudnia 2017 Wykorzystanie kultur starterowych i inuliny do otrzymywania zakwasowego pieczywa pszennego o cechach funkcjonalnych i obniżonej wartości energetycznej K. Piasecka-Jóźwiak, J. Rozmierska, D. Kotyrba 231.40 kB | 21 grudnia 2017 Zmiany jakości napoju grejpfrutowego w czasie przechowywania G. Jaworska, E. Gwóźdź, K. Pogoń, M. Klimek 235.17 kB | 21 grudnia 2017 Jakość sensoryczna kapusty pekińskiej w zależności od warunków przechowywania A. Wrzodak, M. Grzegorzewska: 167.86 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość anionów nieorganicznych w wodzie pitnej ujęć indywidualnych z terenu Podkarpacia M. Bilek, S. Lachowicz, J. Kaniuczak 181.36 kB | 21 grudnia 2017 Porównanie czystości mikrobiologicznej czyszczonych i nieczyszczonych owoców z wybranych punktów handlowych na terenie Krakowa A. Lenart-Boroń, A. Pawłowska 201.52 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ produktów przemiału orzeszków gryki dodawanych do diet zbilansowanych na absorpcje pozorne wapnia i fosforu u szczurów Wistar D. Orzeł , M. Żmijewski, M. Bronkowska , M. Styczyńska 179.35 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ preparatu skrobi opornej RS4 dodawanego do diet o zróżnicowanej zawartości białka i żelaza na zawartość składników mineralnych w kościach i sierści szczurów D. Figurska-Ciura, A. Gruszka, D. Orzeł, M. Styczyńska, K. Łoźna, A. Gryszkin, J.Biernat 257.88 kB | 21 grudnia 2017 Ocena modyfikowalnych czynników ryzyka rozwoju zwyrodnienia plamki żółtej w badanej grupie kobiet po 45-tym roku życia J. Sadowska, A. Kujawa 196.01 kB | 21 grudnia 2017 Właściwości fizykochemiczne i profil teksturometryczny jogurtów wzbogaconych cytrynianem wapnia K. Szajnar, A. Znamirowska, M. Pawlos, D. Kalicka 197.01 kB | 21 grudnia 2017 Kwasy tłuszczowe i izomery trans w pieczywie B. Paszczyk, M. Polak-Śliwińska, E. Tońska 240.34 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia 4-2015 całość 3.54 MB | 21 grudnia 2017 Spis treści/Contens 1.65 MB | 21 grudnia 2017 POBIERZ