Spis treści/Contens 2018-12-06 Spis artykułów Pełna wersja czasopisma/The entire magazine 1.07 MB | 6 grudnia 2018 Recenzenci prac w 2018 r. 106.59 kB | 6 grudnia 2018 Skorowidz 2018 139.90 kB | 6 grudnia 2018 Ocena jakości mikrobiologicznej wybranych wędlin A. Kukułowicz 219.60 kB | 6 grudnia 2018 Ocena wybranych parametrów mikrobiologicznych mlecznych napojów wysokoproteinowych dostępnych na rynku Trójmiasta J. Stankiewicz, A. Małkiewicz 194.85 kB | 6 grudnia 2018 Kazeina mleka wybranych zwierząt hodowlanych jako prekursor „funkcjonalnych” peptydów – analiza bioinformatyczna D. Mogut, I. Szerszunowicz 210.46 kB | 6 grudnia 2018 Wpływ wybranych aminokwasów szlaku przemian tryptofanu na układ naczyniowy M. S. Majewski, F. Żebrowski 238.10 kB | 6 grudnia 2018 Ocena soków owocowych, wód pitnych i mleka spożywczego w aspekcie napojów izotonicznych stosowanych w sportach wytrzymałościowych J. Czaja, M. Stachowicz, A. Lebiedzińska 188.42 kB | 6 grudnia 2018 Zawartość wybranych pierwiastków w tranach płynnych dostępnych na rynku krajowym N. Żurek, W. Szwerc, M. Bilek, K. Słowik, R. Kocjan 281.33 kB | 6 grudnia 2018 Składniki mineralne i metale ciężkie w butelkowanych sokach brzozowych M. Bilek, N. Żurek, W. Szwerc, P. Staniszewski, R. Kocjan 202.28 kB | 6 grudnia 2018 Bezzasadne utożsamianie kwasów tłuszczowych izomerii trans z nasyconymi, w oświadczeniach żywieniowych i zdrowotnych G. Cichosz, H. Czeczot 216.51 kB | 6 grudnia 2018 Substancje o działaniu antyoksydacyjnym w żywności pochodzenia roślinnego i metody ich ekstrakcji J. Brzezińska, D. Błażejewicz, M. Grembecka, J. Brzezicha-Cirocka, P. Szefer 234.67 kB | 6 grudnia 2018 Zachowania żywieniowe jako czynniki ryzyka osteoporozy wśród wybranej grupy kobiet E. Szura, M. Misiarz, E. Malczyk, D. Pietras 189.72 kB | 6 grudnia 2018 Porównanie częstotliwości spożycia wybranych produktów żywnościowych oraz stanu odżywienia w dwukrotnym badaniu tych samych uczniów w odstępie sześciu lat w powiecie Myślenickim J. Żwirska, E. Błaszczyk-Bębenek, P. Jagielski, M. Bajer, M. Schlegel-Zawadzka 222.52 kB | 6 grudnia 2018 Preferencje spożycia słodyczy oraz innych przekąsek wśród dzieci w wieku wczesnoszkolnym A. Bielaszka, J. Kardas, A. Kiciak, E. Szczepańska, E. Grochowska-Niedworok, J. Romańska, M. Kardas 183.48 kB | 6 grudnia 2018 Zawartość witamin i soli mineralnych w jadłospisach realizowanych w ośrodkach lecznictwa uzdrowiskowego na terenie Kotliny Kłodzkiej M. Zołoteńka-Synowiec, B. Całyniuk, M. Jędrzejowska 202.08 kB | 6 grudnia 2018 Woda w żywieniu dzieci – kryteria doboru, wymagania jakościowe, promocja M. Więch, M. Barańska, G. Rowicka, H. Weker 195.98 kB | 6 grudnia 2018 Niekonwencjonalne metody redukcji masy ciała stosowane wśród młodzieży licealnej K. Zujko, J. Ciżewska, M. E. Zujko 203.90 kB | 6 grudnia 2018 Analiza suplementów diety stosowanych przez studentów Uniwersytetu Medycznego E. Jarząbska, K. Zujko, M. E. Zujko 219.38 kB | 6 grudnia 2018 Żelazo we krwi pacjentów żywionych pozajelitowo M. Wołonciej, E. Milewska, Ł. Dębek, S. Szajda, W. Roszkowska-Jakimiec 204.54 kB | 6 grudnia 2018 Spis treści/Contens 155.33 kB | 6 grudnia 2018 POBIERZ