Spis treści/Contens 2018-08-24 Spis artykułów Bromatologia nr 1 do pobrania - całość 953.66 kB | 11 września 2018 Patulina w suplementach diety i mieszankach ziołowych zawierających suche owoce głogu A. Przybylska, G. Bazylak, R. Kosicki, I. Ałtyn, M. Twarużek, J. Grajewski 206.35 kB | 11 września 2018 Interakcje wybranych składników suplementów diety z polifenolami zawartymi w naparach kawy i herbaty A. Synowiec-Wojtarowicz, M. Kimsa-Dudek, M. Derewniuk, K. Pawłowska-Góral 176.53 kB | 11 września 2018 Badanie biodostępności żelaza z suplementów diety przeznaczonych dla dzieci i dorosłych metodą in vitro A. Szalast-Pietrzak, Z. Marzec, E. Kopciał, L. Borkowski 194.30 kB | 11 września 2018 Czynniki wyboru suplementów diety a poziom wykształcenia pacjentów wielkopolskich aptek M. Kowalówka, I. Bolesławska, I. Górna, G. Kosewski, M. Stępczak, J. Przysławski 162.49 kB | 11 września 2018 Wybrane elementy zachowań żywieniowych w grupie uczniów w wieku 11–14 lat M. Grabia, S. K. Naliwajko, P. Nowakowski, K. J. Gromkowska-Kępka, A. Puścion-Jakubik, R. Markiewicz-Żukowska 159.58 kB | 11 września 2018 Wpływ stosowania diety redukującej masę ciała na wybrane parametry antropometryczne i biochemiczne – badania wstępne I. Bolesławska, G. Kosewski, I. Górna, M. Kowalówka, M. Dobrzyńska, J. Przysławski 167.00 kB | 11 września 2018 Ocena pobrania cukrów z napojów gazowanych przez nastolatków z woj. opolskiego E. Malczyk, J. Wyka, M. Misiarz, E. Szura, M. Krawczyk 158.83 kB | 11 września 2018 Uwarunkowania spożycia słodyczy, w tym wyrobów czekoladowych, przez studentów łódzkich uczelni W. Krysiak 403.75 kB | 11 września 2018 Ocena wybranych elementów stylu życia wśród studentów Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie M. Misiarz, E. Malczyk, E. Szura, J. Wyka, N. Żołopa 162.72 kB | 11 września 2018 Wybrane parametry oceny stanu odżywienia nastolatek z Polski i Słowacji – badanie pilotażowe J. Wyka , M. Habanova 159.69 kB | 11 września 2018 Ocena wybranych czynników ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego u kobiet o zróżnicowanym stanie odżywienia z rozpoznaną schizofrenią E. Stefańska, A. Wendołowicz, B. Konarzewska, L. Ostrowska 170.81 kB | 11 września 2018 Wpływ dodatków wybranych nasion oleistych z grupy superfoods na właściwości higroskopijne miodu rzepakowego M. Ruszkowska, Z. Wiśniewska 157.24 kB | 11 września 2018 Ocena właściwości sorpcyjnych wybranych handlowych błonników o smaku owocowym M. Ruszkowska, M. Matusik 180.86 kB | 11 września 2018 Spis treści/Contens 139.75 kB | 11 września 2018 POBIERZ