Spis treści/Contens 2018-07-02 Spis artykułów Bromatologia nr 2/2018 do pobrania - całość 780.48 kB | 17 sierpnia 2018 e-Baza zawartości izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności, jako nowe narzędzie edukacyjne i badawcze H. Mojska 221.75 kB | 17 sierpnia 2018 Ocena spożycia wybranych makroskładników pokarmowych przez zawodników Kadry Narodowej Kickboxingu S. Bawa, D. Godzina 194.24 kB | 17 sierpnia 2018 Ocena zawartości cynku w dietach pacjentów HIV-zależnych z Białegostoku i Gdańska A. Lebiedzińska, J. Maksymowicz-Jaroszuk, A. Grzeszczuk, K. Petrykowska, M. Jankowska, T. Smiatacz, P. Szefer, J. K. Karczewski 182.39 kB | 17 sierpnia 2018 Zawartość składników mineralnych w diecie pacjentów z chorobą Parkinsona P. Kitlas, S. K. Naliwajko, K. Socha, J. Kochanowicz, Z. D. Mariak, M. H. Borawska 198.66 kB | 17 sierpnia 2018 Rola wapnia i fosforu w diecie młodych osób w profilaktyce osteoporozy M. Misztal-Szkudlińska, A. Sadokierski, P. Szefer 172.74 kB | 17 sierpnia 2018 Aktywność przeciwdrobnoustrojowa brukwi i kalarepy oraz ich kiełków P. Paśko, J. Podporska – Carroll, B. Quilty, E. Prochownik, A. Galanty, P. Zagrodzki, Z. Zachwieja 181.96 kB | 17 sierpnia 2018 Porównanie aktywności antyoksydacyjnej i całkowitej zawartości polifenoli w kiełkach i różyczkach brokułów P. Paśko, E. Prochownik, A. Galanty, H. Bartoń, M. Tyszka – Czochara, P. Zagrodzki, Z. Zachwieja 179.92 kB | 17 sierpnia 2018 Wpływ warunków przechowywania na aktywność antyoksydacyjną i zawartość polifenoli w owocach jarzębu szwedzkiego A. Galanty, J. Chłopicka, M. Kaleta, A. Sołtys, I. Podolak 179.44 kB | 17 sierpnia 2018 Profil i stężenie kwasów organicznych w sokach z winogron w różnych okresach ich dojrzewania J. Dobrowolska-Iwanek, A. Cetnar, P. Paśko, P. Zagrodzki 239.62 kB | 17 sierpnia 2018 Suplementy diety na bazie zielonej kawy jako źródło substancji bioaktywnych J. Brzezicha-Cirocka, D. Błażejewicz, J. Brzezińska, M. Grembecka, P. Szefer 194.98 kB | 17 sierpnia 2018 Optymalizacja warunków chromatograficznego oznaczania choliny i betainy w suplementach diety i produktach dla osób aktywnych fizycznie M. Grembecka, M. Bola, E. Jasińska, P. Szefer 198.58 kB | 17 sierpnia 2018 Wybory żywieniowe dzieci szóstych i siódmych klas szkół podstawowych na podstawie zakupów dokonywanych w sklepikach szkolnych oraz w drodze do/ze szkoły P. Ferenc, I. Traczyk, M. Panczyk 224.73 kB | 17 sierpnia 2018 Ocena wiedzy o naturalnych substancjach słodzących i częstości ich spożycia wśród studentów J. Bielecka, K. J. Gromkowska-Kępka, D. Chimkowska, K. Futyma, I. Fiuk, P. Nowakowski, R. Markiewicz-Żukowska 232.17 kB | 17 sierpnia 2018 Spis treści/Contens 141.21 kB | 17 sierpnia 2018 POBIERZ