Spis treści/Contens 2017-12-07 Spis treści/Contens Spis artykułów Zastosowanie Saccharomyces bayanus oraz Saccharomyces cerevisiae vel. bayanus w produkcji napoju z serwatkowego permeatu niskolaktozowego P. Rożek, A. Znamirowska, D. Kalicka, M. Pawlos, M. Buniowska 197.82 kB | 21 grudnia 2017 Aktywność przeciwutleniająca świeżego i termicznie przetworzonego zielonego i czerwonego jarmużu I. I. Bąk-Sypień, A. Karmańska, K. Kubiak, B.T. Karwowski 190.99 kB | 21 grudnia 2017 Badanie zawartości związków polifenolowych oraz aktywności przeciwutleniającej szpinaku (Spinacia oleracea L.) A. Karmańska, I. Bąk-Sypień, M. Panek, B. Karwowski 169.84 kB | 21 grudnia 2017 Truskawki jako źródło składników bioaktywnych wspomagających profilaktykę chorób nowotworowych T. Pukszta, A. Platta 192.72 kB | 21 grudnia 2017 Aspekty zdrowotne i jakość mikrobiologiczna zsiadłego mleka A. Kukułowicz 224.06 kB | 21 grudnia 2017 Ocena zawartości kwasu szczawiowego jako składnika antyodżywczego w cydrach P. Witt, M. Śmiechowska 214.19 kB | 21 grudnia 2017 Ocena częstotliwości spożycia produktów zawierających kofeinę i/lub taurynę przez młodzież męską przed egzaminami na różnych poziomach edukacji Z. Goluch-Koniuszy, R. Moroch: 281.00 kB | 21 grudnia 2017 Dietetyczne aspekty zastosowania pyłku pszczelego A. Kurek-Górecka, R. Balwierz, Z. Dzierżewicz 253.53 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia nr 3 do pobrania - całość 834.35 kB | 21 grudnia 2017