Spis treści/Contens 2017-07-25 Spis treści/Contens Spis artykułów Właściwości i perspektywa zastosowania kannabinoidów jako substancji leczniczych – szanse i zagrożenia A. Formela, M. Stachowicz, A. Lebiedzińska 229.28 kB | 21 grudnia 2017 Dieta L-FODMAP w leczeniu zespołu jelita drażliwego K. Pawlak, R. Rudzik, M. Lewiński, S. Majcher, S. Słuczanowska-Głąbowska 217.81 kB | 21 grudnia 2017 Porównanie profili uwalniania żelaza z witaminowo-mineralnych suplementów diety zawierających diglicynian żelaza(II R. Świetlik, P. Dębska, M. Trojanowska 260.60 kB | 21 grudnia 2017 Wartość odżywcza żywności kupowanej i spożywanej przez uczniów gimnazjum w szkole i w drodze do/ze szkoły A. Mrowińska, I. Traczyk 277.64 kB | 21 grudnia 2017 Zmiany zawartości 5-hydroksymetylofurfuralu (HMF) i barwy mleka UHT w trakcie jego przechowywania T. Daszkiewicz, M. Rymkiewicz: 230.78 kB | 21 grudnia 2017 Pozostałości ditiokarbaminianów w owocach i warzywach pochodzących z Polski południowo – wschodniej oraz ocena ryzyka narażenia zdrowia konsumentów A. Matyaszek, E. Szpyrka, M. Słowik-Borowiec, J. Rupar 215.56 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość metali ciężkich w wodach studziennych z terenu rolniczego N. Żurek, W. Szwerc, M. Bilek, R. Kocjan 235.17 kB | 21 grudnia 2017 Skład chemiczny i jakość serów z regionu Podhala A. Ochrem P. Zapletal, B. Czerniejewska-Surma, D. Kułaj, J. Pokorska 242.89 kB | 21 grudnia 2017 Stan odżywienia 14-latków z Wrocławia J. Wyka, E. Piotrowska, E. Raczkowska, K. Rak, D. Mazurek, M. Bienkiewicz, D. Nowacki 181.71 kB | 21 grudnia 2017 Potencjalne korzyści i efekty uboczne wynikające z suplementacji kreatyny K. Awgul, D. Głąbowski, M. Kopeć, T. Sroczyński 181.57 kB | 21 grudnia 2017 Właściwości prozdrowotne imbiru P. Glibowski, A. Długołęcka, A. Grdeń, K. Toczek 232.79 kB | 21 grudnia 2017 Polska „superżywność” w prewencji chorób nowotworowych K. Banach, B. Rutkowska, P. Glibowski 244.34 kB | 21 grudnia 2017 Wiedza na temat prozdrowotnej roli błonnika pokarmowego wśród studentów uczelni medycznych i niemedycznych M. Kowalczyk, M. Zegan, E. Michota-Katulska 214.28 kB | 21 grudnia 2017 Spożycie wybranych witamin z grupy B w badaniach polskich na przestrzeni lat 2004–2016 Z. Goluch-Koniuszy, M. Kołodziejski 219.75 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia nr 4 do pobrania - całość 1.23 MB | 21 grudnia 2017