Spis treści nr 2/2014 2014-10-24 Spis artykułów Strona redakcyjna | Alergie pokarmowe i alergeny żywności M. Protasiewicz, A. Iwaniak: 209.76 kB | 21 grudnia 2017 Biologicznie aktywne peptydy pochodzące z białek żywności jako czynniki prewencji wybranych chorób dietozależnych J. Borawska, M. Darewicz, A. Iwaniak, P. Minkiewicz 221.43 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość dioksyn, furanów i polichlorowanych bifenyli w paszach i żywności I. Cieślik, E. Cieślik 229.03 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ kumaryn na organizm człowieka K. Bielawska, M. Malinowska, M. Cyuńczyk 253.88 kB | 21 grudnia 2017 Ocena wpływu, na modelu zwierzęcym, zmiany składu diety i jej suplementacji witaminami z grupy B na całkowity potencjał antyoksydacyjny osocza mierzony metodą FRAP Z. Goluch-Koniuszy 245.52 kB | 21 grudnia 2017 Porównanie wybranych elementów stylu życia i nawyków żywieniowych studentów polskich i słowackich A. Broniecka, M. Habanova, E. Bator, J. Wyka, M. Bronkowska 271.47 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ warunków socjoekonomicznych na sposób żywienia i zwyczaje żywieniowe młodzieży 13–15-letniej z Wrocławia i okolic E. Piotrowska, A. Broniecka, M. Frańczak, M. Bronkowska, J. Wyka, J. Biernat 259.56 kB | 21 grudnia 2017 Mikroelementy w grzybach jadalnych zebranych w lasach województwa zachodniopomorskiego M. Rajkowska-Myśliwiec, A. Pohoryło, M. Protasowicki 221.74 kB | 21 grudnia 2017 Zastosowanie metody HPLC-ELSD i HPIC-CD do oceny składu chemicznego owoców pomidora szklarniowego M. Bilek, N. Matłok, J. Gorzelany, J. Kaniuczak 227.74 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ jonów metali na barwę i zwartość β-karotenu w sterylizowanym przecierze marchwiowym S. Przybylska 238.53 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość związków polifenolowych w wybranych gatunkach herbat zielonych J. Cieślewicz, A. Grzelakowska 231.33 kB | 21 grudnia 2017 Właściwości przeciwutleniające owoców wybranych odmian dyni piżmowej (Cucurbita moschata Duch.) A. Telesiński, M. Płatkowski, D. Jadczak 192.24 kB | 21 grudnia 2017 Ocena profilu kwasów tłuszczowych oraz izomerów trans w serach twarogowych B. Paszczyk 218.20 kB | 21 grudnia 2017 Kwasy tłuszczowe i izomery trans w serkach twarogowych do smarowania pieczywa B. Paszczyk 266.93 kB | 21 grudnia 2017 Fatty acid profile and fat content in selected types of mustards L. Łyczko, Z. Walczak, M. Starzycki 232.62 kB | 21 grudnia 2017 Skład kwasów tłuszczowych orzechów i nasion dostępnych aktualnie w handlu w kontekście prozdrowotnych zaleceń żywieniowych J. Biernat, M. Drzewicka, K. Łoźna, J. Hyla, M. Bronkowska, H. Grajeta 212.66 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia nr 2 do pobrania - całość 2.07 MB | 21 grudnia 2017 Strona redakcyjna 275.83 kB | 21 grudnia 2017 Strona tytułowa 272.82 kB | 21 grudnia 2017 Spis treści nr 2/2014 145.22 kB | 21 grudnia 2017 POBIERZ