Spis treści nr 1 2014-05-23 Spis artykułów Tłuszcz mlekowy w profilaktyce chorób dieto zależnych G. Cichosz, H. Czeczot 243.00 kB | 21 grudnia 2017 Częstość spożycia wybranych źródeł tłuszczu wśród studentek Uniwersytetu Rzeszowskiego w zależności od wskaźnika BMI M. Gil, E. Głodek 209.75 kB | 21 grudnia 2017 Ocena częstości spożycia wybranych źródeł błonnika pokarmowego wśród studentek Uniwersytetu Rzeszowskiego E. Głodek, M. Gil 189.24 kB | 21 grudnia 2017 Ocena częstości spożycia wybranych produktów i potraw oraz poziomu wiedzy na temat zdrowego odżywiania wśród studentów łódzkich szkół wyższych A. Szczodrowska, W. Krysiakwyższych 220.21 kB | 21 grudnia 2017 Stan odżywienia młodzieży w wieku 13–15 lat w aspekcie zagrożenia zespołem metabolicznym (ZM) J. Wyka, D. Mazurek, A. Broniecka, E. Piotrowska, M. Bronkowska, J. Biernat 215.15 kB | 21 grudnia 2017 Ocena podaży witaminy D i wapnia w racjach pokarmowych osób ze zdiagnozowaną cukrzycą typu 2 M. Bronkowska, K. Zatońska, K. Łoźna, J. Biernat 261.47 kB | 21 grudnia 2017 Świadomość żywieniowa spożywania ryb i przetworów wśród mieszkańców województwa małopolskiego E. Cieślik, A. Siembida, I. Cieślik, K. Zaglaniczna 240.47 kB | 21 grudnia 2017 Rola estrogenów i czynników środowiskowych w raku prostaty A. Guzik, E. Sawicka, A. Długosz 227.49 kB | 21 grudnia 2017 Wykorzystanie przeciwgrzybowych właściwości szczepów bakterii fermentacji mlekowej do biokonserwacji żywności K. Piasecka-Jóźwiak, M. Świątek, B. Chabłowska 250.31 kB | 21 grudnia 2017 Bioaktywne składniki jaja kurzego – możliwości aplikacyjne w biokonserwacji mięsa oraz jego przetworów A.M. Salejda, G. Krasnowska 268.76 kB | 21 grudnia 2017 Specjacja fizyczna metali ciężkich w naparach kawy R. Świetlik, M. Trojanowska 188.85 kB | 21 grudnia 2017 Określenie wpływu stresu manganowego na zawartość pierwiastków śladowych w liściach pomidora (Lycopersicon esculentum Mill.) T. Kleiber, T. Szablewski, K. Stuper-Szablewska, R. Cegielska-Radziejewska 188.35 kB | 21 grudnia 2017 Ocena wpływu, na modelu zwierzęcym, zamiany sacharozy w diecie sukralozą (E 955) na wybrane tory metaboliczne ustroju Z. Goluch-Koniuszy, M. Rygielska 245.17 kB | 21 grudnia 2017 Ocena zawartości oraz porównanie właściwości fitokumulacyjnych niklu w wybranych roślinach leczniczych Doliny Słupi A. Parzych 246.45 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość rtęci w grzybach wielkoowocnikowych z obszaru województwa zachodniopomorskiego N. Mazurkiewicz, J. Podlasińska 180.84 kB | 21 grudnia 2017 Reklama 78.62 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia nr 1 do pobrania - całość 1.85 MB | 21 grudnia 2017 Strona redakcyjna 305.39 kB | 21 grudnia 2017 Strona tytułowa 255.33 kB | 21 grudnia 2017 Spis treści nr 1 156.08 kB | 21 grudnia 2017 POBIERZ