Contents 1 2013-10-22 Spis artykułów Witamina D w świetle badań ostatnich lat R. Olędzka 214.50 kB | 21 grudnia 2017 Interakcje pomiędzy składnikami suple¬mentów diety a wybranymi lekami stosowanymi w terapii chorób układu sercowo-naczynio¬wego K. Zabłocka-Słowińska, K. Jawna, H. Grajeta, J. Biernat 193.09 kB | 21 grudnia 2017 Glikozydy stewiolowe – właściwości i zastosowanie w żywności W. Kolanowski 282.70 kB | 21 grudnia 2017 Strippingowe metody elektroanalityczne w analizie specjacyjnej arsenu oraz antymonu w próbkach wody, żywności i leków D. Jędryczko, P. Pohl, M. Wełna 217.50 kB | 21 grudnia 2017 β-glukan – wybrane korzyści zdrowotne ze szczególnym uwzględnieniem jego wpływu na gospodarkę lipidową P. Krupińska, M. Zegan 211.82 kB | 21 grudnia 2017 Stopień realizacji norm żywieniowych u kobiet o różnej wartości wskaźnika wagowo-wzrostowego E. Głodek, M. Gil 179.11 kB | 21 grudnia 2017 Ocena wartości energetycznej i wybranych składników odżywczych obiadów przygotowywanych w koszalińskich przedszkolach M. Dymkowska-Malesa, Z. Walczak, K. A. Skibniewska 161.05 kB | 21 grudnia 2017 Analiza wybranych zwyczajów żywieniowych studentów łódzkich uczelni A. Szczodrowska, W. Krysiak 190.56 kB | 21 grudnia 2017 Ocena stosowania suplementów diety oraz stopnia wiedzy na temat suplementacji wśród licealistów z Dębicy M. Gil, P. Ciszek, E. Głodek 200.03 kB | 21 grudnia 2017 Wartości odżywcze i prozdro¬wotne owoców pomidora gruntowego M. Zalewska-Korona, E. Jabłońska-Ryś, M. Michalak-Majewska 149.20 kB | 21 grudnia 2017 Czekolada jako źródło szczawia¬nów rozpuszczalnych w diecie E. Jabłońska-Ryś, M. Zalewska-Korona, M. Michalak-Majewska 152.57 kB | 21 grudnia 2017 Ocena antybiotykoodporności szczepów gronkowca złocistego (Staphylococ¬cus aureus) izolowanych z mięsa mielonego I. Steinka, A. Janczy 165.30 kB | 21 grudnia 2017 Charakterystyka metod biologicznych, chemicznych i fi zycznych ograniczających obecność akrylamidu w żywności K. Pyrzanowski, J. Michałowicz, D. Pingot, B. Bukowska 252.54 kB | 21 grudnia 2017 Rola kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6 w orga¬nizmie człowieka E. Materac, Z. Marczyński, K. H. Bodek 160.83 kB | 21 grudnia 2017 Skład kwasów tłuszczowych i izomerów trans w margarynach twardych i miękkich B. Paszczyk, J. Łuczyńska 209.86 kB | 21 grudnia 2017 deklaracja wersji pierwotnej 37.35 kB | 21 grudnia 2017 Contents 2 119.93 kB | 21 grudnia 2017 Contents 1 137.73 kB | 21 grudnia 2017 POBIERZ