Contents 1 2013-04-25 Spis artykułów wersji pierwotnej deklaracja 37.35 kB | 21 grudnia 2017 Produkty mleczarskie – najlepsze źródło CLA M. Kowalska, G. Cichosz 212.91 kB | 21 grudnia 2017 Izomery trans w tłuszczach do smarowanie pieczywa B. Paszczyk 174.11 kB | 21 grudnia 2017 Ocena wartości odżywczej i aktywności biologicznej wybranych olejów roślinnych dostępnych na rynku polskim w kontekście profilaktyki chorób dietozależnych M. Dzięcioł, J. Przysławski 154.56 kB | 21 grudnia 2017 Ocena spożycia wybranych witamin i składników mineralnych wśród kobiet w wieku 40 – 73 lat w odniesieniu do ryzyka chorób układu sercowo-naczyniowego K.M. Terlikowska, B. Dobrzycka, A. Witkowska, M.E. Zujko 150.80 kB | 21 grudnia 2017 Wybrane makro- i mikroelementy w lubuskich miodach pszczelich I. Sergiel, P. Pohl 152.21 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość związków polifenolowych i aktywność przeciwutleniająca soków marchwiowych P. Domaradzki, A. Malik, J. Zdyb 192.64 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość związków biologicznie czynnych w naparach różnych gatunków herbat w zależności od czasu parzenia E. Rusinek-Prystupa 158.34 kB | 21 grudnia 2017 Polskie butelkowane wody mineralne i lecznicze – charakterystyka i zastosowanie A. Salomon, B. Regulska-Ilow 255.26 kB | 21 grudnia 2017 Prozdrowotne zmiany w składzie recepturowym zup w proszku a opinie konsumentów G. Bortnowska 221.94 kB | 21 grudnia 2017 Analiza zawartości szczawianów w popularnych naparach herbat i kaw M. Michalak-Majewska 148.65 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość patuliny i 5-HMF w sokach owocowo-warzywnych z produkcji ekologicznej i komercyjnej M. Polak-Śliwińska, Ł. Łamejko, M.S. Kubiak 250.83 kB | 21 grudnia 2017 Ocena poziomu zanieczyszczeń mikotoksynami wybranych produktów spożywczych z terenu województwa lubuskiego K. Mruczyk, J. Jeszka 194.32 kB | 21 grudnia 2017 Ocena fitokumulacji ołowiu i cynku w roślinach leczniczych z terenów pozyskiwania surowców zielarskich w województwie dolnośląskim D. Wiechuła, M. Doczekalska, A. Pis 214.93 kB | 21 grudnia 2017 Biotransformacja wybranych niesteroidowych leków przeciwzapalnych w środowisku U. Guzik, K. Hupert-Kocurek, A. Mazur, D. Wojcieszyńska 268.90 kB | 21 grudnia 2017 Zaburzenia układu prooksydacyjno/antyoksydacyjnego komórek glejaka mózgu pod wpływem karboplatyny – in vitro R. Polaniak, R.J. Bułdak, M. Latocha, E. Romuk, D. Karbowska, K. Ochocki, E. Birkner 181.09 kB | 21 grudnia 2017 Contents 1 31.96 kB | 21 grudnia 2017 POBIERZ