Spis treści Bromatologia nr 2-2008 Spis treści Bromatologia nr 2-2008 2008-08-29 Spis artykułów Zawartość kadmu w wybranych dietach szpitalnych A. Kłos, M. Długaszek, J. Bertrandt 72.13 kB | 21 grudnia 2017 Oznaczanie żelaza, niklu, kadmu i ołowiu w niektórych roślinach zielarskich E. Blicharska, R. Kocjan, R. Świeboda 150.26 kB | 21 grudnia 2017 Składniki mineralne i wartości współczynnika ich nagromadzania w owocnikach maślaka żółtego (Suillus grevillei) z okolic Zalewu Wiślanego K. Chudzyński, J. Falandysz 62.99 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość pierwiastków w owocnikach pieprznika jadalnego Cantharellus cibariuss (Fr.) oraz w glebie spod owocników z terenu Puszczy Darżlubskiej E. Widzicka, A. Mazur, J. Falandysz 54.20 kB | 21 grudnia 2017 Znaczenie położenia siedlisk w odniesieniu do występowania Pb i Cd w grzybach wielkoowocnikowych rosnących na terenie Beskidu Zachodniego J. Kwapuliński, E. Nogaj, A. Fischer, A. Pauszto, G. Linkarczyk-Paszek, D. Stawinoga, M. Wojtanowska, D. Drużba 100.01 kB | 21 grudnia 2017 Badanie zmian zawartości kationów Mn2+, Fe3+, Zn2+, Cu2+, Ni2+, Co2+ i Cd2+ w wodzie mineralnej siarczkowo-siarkowodorowej ze źródła "Wiesława" w Busku Zdroju w czasie jej przechowywania w butelkach R. Kocjan, M. Jędrzejczak, I. Sowa 41.90 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość wybranych wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w nieogrzewanych i ogrzewanych olejach jadalnych U. Błaszczyk, J. Zalejska-Fiolka, B. Janoszka, E. Birkner, R. Heiduk 149.74 kB | 21 grudnia 2017 Realizacja norm żywieniowych na wybrane składniki mineralne i grupy produktów spożywczych w dietach studentów Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu E. Przysiężna, A. Wasilewska 59.40 kB | 21 grudnia 2017 Ocena żywienia pacjentów z przewlekłą niewydolnością nerek i leczonych hemodializą E. Kucharska, J. Bober, A. Bogacka, M. Woś 71.00 kB | 21 grudnia 2017 Wykrywanie i oznaczanie sulfonamidów w tkankach jadalnych drobiu za pomocą elektroforezy kapilarnej P. Kowalski 50.46 kB | 21 grudnia 2017 Aktywność antyrodnikowa ekstraktów uzyskanych w procesie izolowania peptydów fasoli szparagowej M. Karaś, B. Baraniak 102.07 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość miedzi i cynku we włosach łonowych kobiet w okresie okołoporodowym D. Wiechuła, K. Loska, A. Górka, M. Nowakowska, J. Kwapuliński 87.89 kB | 21 grudnia 2017 Biostatyczne oddziaływanie miazgi i roztworów roślinnych na gronkowce I. Steinka, A. Kukułowicz 72.73 kB | 21 grudnia 2017 Spis treści Bromatologia nr 2-2008 26.62 kB | 21 grudnia 2017 POBIERZ