Spis treści/Contens 2017-02-01 Spis artykułów Selen w organizmie człowieka – charakterystyka pierwiastka i potencjalne zastosowanie terapeutyczne B. Klecha, B. Bukowska 337.63 kB | 21 grudnia 2017 Afrodyzjaki w tradycyjnej kuchni śląskiej. Zapomniana legenda R. Balwierz, A. Kurek-Górecka, Z. Dzierżewicz, D. Marciniak, A. Jasińska-Balwierz, J. Pluta, J. Mazur 337.63 kB | 21 grudnia 2017 Znaczenie kwasów omega-3 i oleju rybnego w diecie M. Kopeć, D. Głąbowski, M. Mazurek-Mochol, A. Pawlik 216.06 kB | 21 grudnia 2017 Jak jeść zdrowo? Przegląd pokarmów obniżających ryzyko rozwoju miażdżycy M. Kopeć, D. Głąbowski, M. Mazurek-Mochol, A. Pawlik 199.30 kB | 21 grudnia 2017 Cechy jakości żywności a decyzje zakupowe polskich konsumentów soków owocowych U. Balon, J. M. Dziadkowiec, T. Sikora 793.88 kB | 21 grudnia 2017 Ocena częstości spożycia warzyw i owoców przez studentów Uniwersytetu Medycznego w Lublinie E. Malczyk, Z. Całyniuk, M. Syc 185.10 kB | 21 grudnia 2017 Ocena wartości energetycznej i zawartości wybranych składników odżywczych w dietach mężczyzn uczęszczających regularnie na siłownie A. E. Charkiewicz, W. J. Omeljaniuk 252.21 kB | 21 grudnia 2017 Ocena zdolności hamowania wzrostu S. aureus przez soki pozyskane z ananasów i mandarynek I. Steinka 280.91 kB | 21 grudnia 2017 Skład kwasów tłuszczowych w masłach i tłuszczach mieszanych B. Paszczyk 221.14 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ obróbki wstępnej i zamrażania na zmiany zawartości związków odżywczych i azotanów(V) w korzeniach pietruszki B. Wójcik-Stopczyńska, J. Czajka, P. Kiedos 206.31 kB | 21 grudnia 2017 Żywność funkcjonalna w opinii osób regularnie uczęszczających na zajęcia sportowe. Cz. II. Ocena preferencji i motywów wyboru tej żywności A. Filipiak-Florkiewicz, A. Florkiewicz, J. Filipek, W. Berski, I. Mentel, M. Dymińska-Czyż, M. Brzegowy 434.36 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ parametrów suszenia rozpyłowego na barwę proszków z czarnego bzu K. Szulc, A. Lenart 191.44 kB | 21 grudnia 2017 Właściwości f izykochemiczne powideł śliwkowych dostępnych na rynku K. Toczek , P. Glibowski, E. Matyjaszczyk 186.15 kB | 21 grudnia 2017 Badanie zawartości związków polifenolowych oraz aktywności przeciwutleniającej niektórych jadalnych gatunków grzybów wielkoowocnikowych J. Florczak, A. Karmańska, B. Karwowski 179.65 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia nr 4 do pobrania - całość 2.21 MB | 21 grudnia 2017