Spis treści 2019-11-13 Spis artykułów Bromatologia nr 3 do pobrania - całość 654.02 kB | 13 grudnia 2019 XXVII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne – „Żywność i żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób dietozależnych” J. Przysławski, R. Skorupska-Olędzka 225.36 kB | 13 grudnia 2019 Wzory żywienia a spożycie wybranych witamin i składników mineralnych przez dzieci w wieku szkolnym M. Kostecka 200.05 kB | 13 grudnia 2019 Wiedza żywieniowa kobiet dotycząca żywności zawierającej fito estrogeny I. Jasińska-Kuligowska, D. Kowalewska, M. Kuligowski 209.62 kB | 13 grudnia 2019 Oszacowanie zawartości witaminy D w dietach sportowców i aktywnych fizycznie studentów A. Lebiedzińska, M. Stachowicz, M. Bochenek, J. Brzezicha-Cirocka, K. Kaźmierczak-Siedlecka, B. Kosińska, J. Czaja, J. K. Karczewski 206.58 kB | 13 grudnia 2019 Ocena zawartości kwasów tłuszczowych i izomerów trans w masłach, margarynach miękkich i tłuszczach mieszanych B. Paszczyk, J. Łuczyńska 199.80 kB | 13 grudnia 2019 Zawartość akryloamidu w produktach ziemniaczanych i zbożowych przygotowanych w warunkach domowych I. Gielecińska, H. Mojska 191.42 kB | 13 grudnia 2019 Zawartość witaminy K2 (MK-n) w produktach żywnościowych. Cz. I. Mleko i produkty mleczarskie H. Czeczot, Z. Wolarek-Cheli 227.14 kB | 13 grudnia 2019 Zawartość witaminy K2 (MK-n) w produktach żywnościowych. Cz. II. Pozostałe składniki diety H. Czeczot, Z. Wolarek-Cheli 228.74 kB | 13 grudnia 2019 Zawartość rozpuszczalnych szczawianów w wybranych płatkach zbożowych pochodzących z upraw tradycyjnych i ekologicznych M. Buczkowska, J. Garbicz, M. Górski, D. Klein, D. Garbowska, A. Głogowska-Gruszka 207.83 kB | 13 grudnia 2019 Spis treści 138.54 kB | 13 grudnia 2019 POBIERZ