Spis treści/Contens 2015-10-02 Spis artykułów Charakterystyka wybranych właściwości leczniczych cyjanobakterii z rodzaju Arthrospira B. Fenert, P. K. Zarzycki: Charakterystyka wybranych właściwości leczniczych cyjanobakterii z rodzaju Arthrospira 176.47 kB | 21 grudnia 2017 Woda z „prywatnych” ujęć wody pitnej, jako czynnik ryzyka zdrowia człowieka, w świetle badań jej jakości na tle obowiązujących uregulowań prawnych S. Wójcik-Jackowski, M. Bilek 196.75 kB | 21 grudnia 2017 Niektóre składniki żółciaka siarkowego Laetiporus sulfureus (Bull.) Murrill J. Florczak, A. Karmańska, B. Karwowski 160.70 kB | 21 grudnia 2017 Poziom wybranych metali ciężkich (ołów, kadm i rtęć) w marchwi ekologicznej w zależności od kraju pochodzenia E. Tońska, J. Łuczyńska, B. Paszczyk 156.42 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ metody obróbki hydrotermicznej na zawartość wybranych składników mineralnych w kaszach A. Florkiewicz, A. Filipiak-Florkiewicz, K. Topolska, E. Cieślik, J. Kapusta-Duch 209.20 kB | 21 grudnia 2017 Profil kwasów tłuszczowych i pojemność przeciwutleniająca serów podpuszczkowych i twarogowych A. Ochrem, P. Zapletal, H. Pustkowiak, J. Żychlińska-Buczek 208.72 kB | 21 grudnia 2017 Zawartość cukrów w napojach bezalkoholowych, jako wyznacznik jakości produktów M. Bilek, S. Sosnowski 180.64 kB | 21 grudnia 2017 Ocena zawartości talu w wytypowanym przez wielkopolskich studentów - na podstawie ankiety - napoju energetyzującym B. Karbowska, W. Zembrzuski 165.84 kB | 21 grudnia 2017 Żywność funkcjonalna (prozdrowotna) w opinii klientów specjalistycznych sklepów z żywnością A. Filipiak-Florkiewicz, A. Florkiewicz, K. Topolska, A. Cabała 282.89 kB | 21 grudnia 2017 Stosowanie suplementów diety przez wybraną grupę kolarzy E. Milewska, E. Michota-Katulska, M. Zegan 156.95 kB | 21 grudnia 2017 Udział pojadania w żywieniu pacjentów szpitalnych J. Sadowska, A. Skrzypiec 188.41 kB | 21 grudnia 2017 Wybrane wskaźniki stanu odżywienia, skład ciała oraz analiza racji pokarmowych osób przewlekle psychicznie chorych, mieszkańców domu pomocy społecznej Z. Goluch-Koniuszy, J. Fugiel 196.48 kB | 21 grudnia 2017 Stan odżywienia i sposób żywienia kobiet z rakiem sutka Z. Goluch-Koniuszy 207.41 kB | 21 grudnia 2017 Zalecenia dietetyczne w niedoczynności tarczycy przy współwystępowaniu choroby Hashimoto E. Zakrzewska, M. Zegan, E. Michota-Katulska 257.52 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia nr 2 do pobrania - całość 1.27 MB | 21 grudnia 2017 Spis treści/Contens 153.32 kB | 21 grudnia 2017 POBIERZ