PRZEGLĄD NUMERÓW / TABLE OF CONTENTS

Rok
Lista numerów

Bromatologia nr 1 do pobrania - całość

WIĘCEJ

Spis treści/Contens

WIĘCEJ

Bezpieczeństwo zdrowotne żywności ekologicznej w świetle badań i działalności kontrolnej

N. Żurek, M. Bilek WIĘCEJ

Wpływ ftalanów i bisfenolu na zdrowie człowieka

P. Skorek, P. Glibowski, E. Błaszczak WIĘCEJ

Sposób żywienia i stan odżywienia młodzieży gimnazjalnej z obszarów miejskich i wiejskich z Podlasia

S. K. Naliwajko, K. J. Gromkowska-Kępka, R. Markiewicz-Żukowska, A. Puścion-Jakubik, P. Nowakowski, K. Mielcarek, M. H. Borawska WIĘCEJ

Ocena zawartości soli w wędzonych rybach słodkowodnych

A. Puścion-Jakubik, K. Mielcarek, P. Nowakowski, K. J. Gromkowska-Kępka, S. K. Naliwajko, A. Parobczak, R. Markiewicz-Żukowska, K. Socha, M. H. Borawska WIĘCEJ

Wpływ dodatku soków owocowych lub naparu z mięty na aktywność przeciwutleniającą i stabilność barwy mieszanych soków jabłkowych typu NFC

A. Synowiec-Wojtarowicz, Azad Maou, M. Kolańska-Rosół, M. Derewniuk, K. Pawłowska-Góral WIĘCEJ

Spożycie wybranych składników pokarmowych w aspekcie występowania potencjalnych konsekwencji zdrowotnych u pływaków

N. Główka, M. Zegan, E. Michota-Katulska WIĘCEJ

Ocena zawartości witaminy B3 w napojach kokosowych

M. Stachowicz, J. Brzezicha-Cirocka, M. Bochenek, M. Grabowska, A. Lebiedzińska WIĘCEJ

Analiza składu pierwiastkowego naparów z wybranych ziół leczniczych

E. Milewska, M. Wołonciej, K. Klim, W. Roszkowska-Jakimiec WIĘCEJ

Znaczenie składników odżywczych z produktów mleczarskich w profilaktyce otyłości u dzieci i młodzieży

G. Cichosz, H. Czeczot, M. M. Bielecka WIĘCEJ

Dieta i suplementy anti-aging

E. Swora-Cwynar, M. Gajewska, M. Grzymisławski, A. Dobrowolska WIĘCEJ

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy – rola profilaktyki i dietoterapii

Ż. Markiewicz, K. Banach, P. Glibowski WIĘCEJ