Spis treści/Contens 2016-03-22 Spis artykułów Komunikat 1: XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne „Jakość Zdrowotna Żywności i Żywienia” 123.29 kB | 21 grudnia 2017 Recenzja akademickiego podręcznika pt. „Chemia Żywności” – praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk Z. Duda 182.07 kB | 21 grudnia 2017 Zmiany histopatologiczne w wątrobie szczurów po narażeniu na mieszaniny polichlorowanych naftalenów – badania uzupełniające J. Stragierowicz, A. Daragó, M. Klimczak, A. Galoch, J. Duda-Szymańska, M. Skrzypińska-Gawrysiak, A. Kilanowicz: 269.66 kB | 21 grudnia 2017 Krzyżówka (Anas platyrhynchos) jako bioindykator skażenia środowiska fl uorem obszarów Północno-Zachodniej Polski W. Salicki 206.74 kB | 21 grudnia 2017 Stosowanie suplementów diety przez osoby w wieku starszym M. Kostecka 238.29 kB | 21 grudnia 2017 Ocena pobrania z dietą wybranych witamin przez młodzież w wieku 13–15 lat w zależności od płci oraz miejsca zamieszkania A. Florkiewicz, E. Grzych-Tuleja, E. Cieślik, K. Topolska, A. Filipiak-Florkiewicz, T. Leszczyńska, A. Kopeć, M. Pysz 201.29 kB | 21 grudnia 2017 Ocena zawartości polifenoli w diecie młodych osób dorosłych M. E. Zujko, A. Grużewska, A. M. Witkowska 182.41 kB | 21 grudnia 2017 Ocena częstości spożycia ryb oraz wiedzy konsumentów dotyczącej roli białka ryb w żywieniu człowieka A. Kukułowicz 225.32 kB | 21 grudnia 2017 Stan odżywienia, skład ciała, a sposób żywienia otyłych kobiet w wieku 60–85 lat, słuchaczek stowarzyszenia Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Szczecinie Z. Goluch-Koniuszy, M. Giezek 230.17 kB | 21 grudnia 2017 Ocena sposobu żywienia dzieci w wieku 10–12 lat z terenu Wrocławia D. Mazurek, J. Wyka, A. Broniecka, E. Piotrowska, M. Bronkowska, J. Biernat 164.77 kB | 21 grudnia 2017 Stan odżywienia dzieci w wieku 10–12 lat z Wrocławia J. Wyka, E. Piotrowska, A. Broniecka, M. Bronkowska, D. Mazurek, J. Biernat 168.45 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ błonnika na zróżnicowanie mikrofl ory jelitowej (mikrobiota jelit) Z. Karwowska, K. Majchrzak 221.27 kB | 21 grudnia 2017 Dietoprofi laktyka chorób współtowarzyszących niedoczynności tarczycy w wybranej grupie kobiet J. Sadowska, A. Stawska 227.39 kB | 21 grudnia 2017 Magnez aktualny stan wiedzy A. Karmańska, A. Stańczak, B. Karwowski 253.89 kB | 21 grudnia 2017 Ocena wartości zdrowotnej naparów wysokogatunkowych herbat liściastych białych i zielonych w oparciu o analizę zawartości fl uorków, kofeiny i składu mineralnego M. Czernicka, G. Zaguła, Cz. Puchalski, T. Cebulak, I. Kapusta 225.89 kB | 21 grudnia 2017 Wartość odżywcza i prozdrowotna brokułów z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej T. Cebulak, I. Kapusta, M. Czernicka, G. Zaguła, Cz. Puchalski 172.67 kB | 21 grudnia 2017 Oznaczanie polifenoli i wybranych pierwiastków w kawie, herbacie i miodach C. Pieszko, J. Grabowska, N. Jurek 196.70 kB | 21 grudnia 2017 Analiza wybranych wskaźników jakości wód funkcjonalnych typu ACTIVE, BALANCE i BEAUTY E. Stasiuk, P. Przybyłowski, N. Skrzypkowska 159.12 kB | 21 grudnia 2017 Parametry fizykochemiczne wody pitnej ze studni kopanych z terenu Podkarpacia M. Bilek, K. Małek, S. Sosnowski 173.79 kB | 21 grudnia 2017 Produkty do smarowania pieczywa. Cz. II. Składniki – informacje na etykietach produktów M. Hartman-Petrycka, A. Lebiedowska, W. Bobrowska, B. Błońska-Fajfrowska 197.48 kB | 21 grudnia 2017 Analiza zawartości i jakości tłuszczu w polskich smażonych chipsach ziemniaczanych M. Zychnowska, K. Krygier, M. Iwańczuk 170.01 kB | 21 grudnia 2017 Skład kwasów tłuszczowych, udział CLA oraz izomerów trans C18:1 i C18:2 w serach z produkcji ekologicznej B. Paszczyk 205.37 kB | 21 grudnia 2017 Wpływ przechowywania na profi l kwasów tłuszczowych w mlekozastępczych preparatach do żywienia niemowląt G. Cichosz, H. Czeczot, A. Ambroziak, M. M. Bielecka 223.19 kB | 21 grudnia 2017 Pamięci mgr Anny Rudnickiej i dr med. Krystyny Dłużniewskiej H. Bartoń, H. Ciborowska 178.40 kB | 21 grudnia 2017 Skorowidz 2015 169.59 kB | 21 grudnia 2017 Bromatologia nr 3 do pobrania - całość 2.18 MB | 21 grudnia 2017 Spis treści/Contens 17.72 kB | 21 grudnia 2017 POBIERZ